Ballongventilen (BAL)
Ballongventilen (BAL)

Ballongventilen (BAL)

Mic-Key gastrostomiport har en ballong på insidan av magen. Ballongen som håller gastrostomiporten på plats fylls och töms genom att man för en in luerspruta (som medföljer varje Mic-Key set) i ballongventilen (märkt med BAL). Det är viktigt att man för in luersprutan ordentligt då denna öppnar ballongventilen. Ballongventilen (märkt BAL) skall endast användas när man ska tömma och fylla ballongen.

En 6 ml luerspruta medföljer Mic-Key setet. Använd den till att fylla och tömma ballongen när du med jämna mellanrum kontrollerar volymen och när du sätter in Mic-Key.

Ballongen skall fyllas med sterilt vatten (eventuellt kan kokat avsvalnat kranvatten användas) för att hålla Mic-Key på plats. Töm ballongen, kontrollera mängden vatten i ballongen en gång i veckan, normalt 3-5ml (max 10ml eller max 5ml för 12Fr). Normalt minskar mängden vätska något.

OBS! Ge aldrig läkemedel eller mat genom ballongventilen.

Ballongventil

Ballongventil

Du lämnar Gastrostomi.se

Genom att klicka på "Fortsätt" nedan lämnar du den här Mylan-affiliate-webbplatsen för att visas på en tredje parts webbplats som är ansvarig för innehållet.