gastrostomi.se för vårdpersonal
  • Nyhet om förlängningsslangar!

    Viktig information för dig som kund: ny ISO-standard för enterala kopplingar (ENFit).

    Lär dig mer om den nya standarden

  • Mic-Key

    MIC-Key® gastrostomiport finns i många storlekar för individuell passform och bästa komfort för både barn och vuxna.

    Lär dig mer om Mic-Key

Välkommen till gastrostomi.se för vårdpersonal

Här på gastrostomi.se hittar du som jobbar inom vården information om Medas gastrostomiprodukter. Du kan bl a läsa skötselråd och se instruktionsfilmer samt beställa produkter eller produktinformation.

Nytt sortiment

Nu finns ett nytt sortiment inom enterala sprutor.

Läs mer om det nya sortimentet

Generic Products

Produkter

Här kan du läsa mer om Mic-Key och våra andra gastrostomiprodukter.

Mer om produkter
Generic Products

Instruktionsfilmer

Här kan du se instruktionsfilmer om Mic-Key och Mic Introducer Kit.

Se filmerna
Generic Products

Beställ Mic-Key-material

Här kan du beställa Mic-Key-produkter eller informationsmaterial.

Beställ material

Viktig information för dig som kund: ny ISO-standard för enterala kopplingar (ENFit)

En ny världsomspännande ISO-standard är under införande för enteral nutrition. Den nya standarden har kommit till för att kopplingen mellan maten (aggregat/spruta) och sonderna (Mic-Key och andra gastrostomiportar) ska bli mer säker för patienterna. Första steget har varit att företagen som tillhandahåller nutritionsaggregat och nutritionssprutor ändrat på sin del av kopplingarna. Nu har företagen som tillverkar kopplingsslangar, pegar, sonder m.m. ändrat sina produkter. Halyard Health som tillverkar gastrostomiprodukter såsom Mic-Key har från och med 2016 infört den nya standarden på Mic-Keys kopplingsslangar och Mic-Peg.

Meda har glädjen att informera om att vi i Sverige har genomfört övergången till den nya kopplingen ENFit i förpackningar med Mic-Peg, Mic-Key kopplingsslangar och Mic-Key-set som innehåller kopplingsslangar. Under tiden när både gamla och nya kopplingar finns ute kommer det finnas en adapter som gör att man kan koppla in nya aggregat i gamla sonder. För övriga Halyard-produkter som Mic-Bolus m fl kommer förändringen till ENFit-anpassade kopplingar att införas under 2017. Vi förstår om det kan kännas rörigt. Om du har frågor kan du höra av dig till md@meda.se så ska vi försöka hjälpa dig att reda ut detta.

 

Nu finns ett nytt sortiment inom enterala sprutor, läs mer här ->

Här kan du ladda hem användarinstruktioner och skötselrutiner i pdf-format i några av de vanligaste hemspråken. Detaljerade instruktioner på svenska hittar du här.

Användarinstruktioner till Mic-Key på olika språk

Skötselrutiner för Mic-Key på olika språk

Du lämnar Gastrostomi.se

Genom att klicka på "Fortsätt" nedan lämnar du den här Mylan-affiliate-webbplatsen för att visas på en tredje parts webbplats som är ansvarig för innehållet.